Me tultiin takaisin!

Jaa tieto

Kun vapaa-ajanasunnosta tulee vakituinen koti, tässä Tiinan ja Jarin tarina:

Koskenpään Vuorelassa oven avaa onnellinen pariskunta, vieraansa sydämellisesti vastaanottavat – Tiina Rinne-Lampinen ja Jari Lampinen (kuvassa). Iloa elämään tuovat niin perhe ja isovanhemmuus, leikki- ja lenkkiretket Sisu-koiran kanssa, kuin myös asettautuminen Koskenpäälle. Tiina on syntyperäinen Koskenpääläinen, Jari on syntynyt Jyväskylässä, mutta lapsuus- ja teinivuodet on vietetty Mäntässä.

Pariskunta tapasi illanvietossa ravintola Jokilaaksossa ja sen jälkeen onkin yhteistä matkaa taitettu Tampereen, Koskenpään, Palokan ja maailman äärien kautta kotiin Vuorelaan. Jarin työ niin Metso Paperin kuin nykyään Valmet Technologiesin palveluksessa on kuljetellut perhettä mantereelta toiselle, tutuiksi ovat tulleet Euroopan lisäksi Kauko-itä, Afrikka ja Amerikka. Koronan myötä Jarin työ on osin muuttunut etätyöksi, samoin Tiinalla on yrityksensä Asistenta toimitusjohtajana mahdollisuus tehdä osittaisista etätyötä, vaikkakin yrityksen varsinainen toiminta-alue on Jyväskylän seutukunta. 

Perheellä on Koskenpäällä ollut aina erityinen sija sydämessä, Tiinan lapsuudenkodin ohella sittemmin myös perheen vapaa-ajanviettopaikka on täällä, mikä puolsi muuttopäätöstä – oli helpompi suunnata muuttokuorma jo valmiisiin puitteisiin.  

Mitä sitten tulee ottaa huomioon kun suunnittelee kesämökkipaikkakunnalle pysyväisempää muuttoa?  Kannattaa ottaa selvää esimerkiksi kiinteistöön liittyvistä lupa-asioista, kunnan veroäyristä ja saatavilla olevista palveluista. Tiina neuvoo suuntaamaan suomi.fi -nettisivuille  –  sivustolta löytyy kattavasti tietoa niin yrittäjälle, yhdistykselle kuin kansalaiselle. Sivujen kautta hoituu osoitteenmuutosilmoitus ja esimerkiksi kouluikäisten lasten vanhemmille on kuntakohtaisesti löydettävissä täsmätietoa koulun vaihtamisesta ja mm. koulukuljetusten järjestämisestä.

Tiina vinkkaa myös kaupunkia ja kyläyhdistyksiä ottamaan uudet asukkaat lämmöllä vastaan. Postikortti tai tervehdyskäynti ilahduttaa isosti – samalla kertaa uuden asukkaan käteen voisi sujauttaa kattavan tietopaketin alueen palveluista ja harrastusmahdollisuuksista.

Maailmaa nähneinä, kaupungista Jämsään, Koskenpään kylään muuttaneina, Jari ja Tiina listaavat Koskenpään hyviksi puoliksi kauniin luonnon ja rauhallisuuden.  Luonto ympäröi joka puolella, kylältä löytävät peruspalvelut kuten kauppa, huoltoasema palveluineen, terveysasema, baari sekä mainittavaa on myös Kievari Rantapirtin monipuolinen maaseutumatkailu -tarjonta.  Etätyöt luonnistuvat verkkoyhteyksin ja Tiina mainitsee vielä erikseen yhteisöllisyyden, Koskenpää -hengen sekä koulun merkityksen. Koskenpään kansakoululaitos oli aikanaan alueen edelläkävijöitä, se kun on perustettu jo 1870-luvun lopulla ja oli tuolloin Jämsän alueen toinen kansakoulu (Jokivarren koulun ollessa ensimmäinen). Ja yhä edelleen Koskenpään koulu tarjoaa elämän eväiden ohessa tärkeän kohtaamispaikan kyläläisille.

Tiina ja Jari ovat entuudestaan tuttuja monelle Koskenpääläiselle – Tiina on harrastanut lapsuusvuosilta asti mm. kuorolaulua. Yhdessä he ovat myös toimineet kylän ja lasten sekä nuorten hyväntekijöinä – Jari on toiminut usean vuoden ajan urheiluseuratyössä, myös Koskenpäällä lasten jalkapallo-kerhon vetäjänä. Tiinan aloitteesta Koskenpäällä toteutettiin toissa vuonna yhteisöllinen Turvaa teille – Koskenpään kylän heijastinkampanja.

”Antaessaan saa ”– he vastaavat, haastattelijan kysyessä mikä motivoi pyyteettömästi talkoilemaan yhteisten asioiden ja hyvinvoinnin eteen.   ”Ja edelleen, mielellään olemme mukana Koskenpään kylätoiminnassa!” – jatkaa Tiina.

Lämmin kiitos Tiina ja Jari mukavasta juttutuokiosta! ❤